Agüero raakt vrouwelijke official aan: ophef in Engeland, tot onbegrip van Pep

Reacties

Sergio Agüero heeft kritiek gekregen voor de manier waarop hij zich gedroeg ten opzichte van Sian Massey-Ellis. Pep Guardiola nam het na de topper tussen Manchester City en Arsenal op voor zijn spits.

Agüero raakt vrouwelijke official aan: ophef in Engeland, tot onbegrip van Pep
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Een actie van Agüero in de 42ste minuut leidde tot gefronste wenkbrauwen. De Argentijn protesteerde tegen de beslissing van Massey-Ellis dat Arsenal mocht ingooien. Met zijn linkerhand pakte de Manchester City-spits de vrouwelijke grensrechter tussen haar nek en schouder vast, waarna Massey-Ellis subtiel probeerde de hand weg te slaan. Op het veld leidde de actie tot niets, maar na afloop was er wel kritiek.

Zo liet voormalig Manchester City-verdediger Micah Richards als analist bij Sky Sports weten het maar een rare actie te vinden. 'Agüero had beter moeten weten', oordeelde hij. Bij Match of the Day spraken Alan Shearer en Ian Wright zich ook uit. Shearer vond het een ongemakkelijk moment en Wright voegde daaraan toe dat de actie 'onnodig' was.

Op social media werd door veel kijkers de vraag opgeworpen: had Agüero dit ook gedaan bij een mannelijke grens- of scheidsrechter?

Guardiola werd op zijn persconferentie na de 1-0 zege op Arsenal naar het incident gevraagd. De City-manager vond de ophef maar overdreven: 'Kom op, jongens. Sergio is een van de aardigste mensen die ik ooit ontmoet heb. Zoek maar ergens anders problemen, niet hier.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.