AGOVV blijft met tien man op koers voor play-offs

AGOVV Apeldoorn leek tegen FC Emmen in een lastig parket te komen toen Mena Vuza N'Toko van het veld werd gestuurd. Met tien pakte De Blauwen toch drie punten en staan ze stevig op de zesde plaats van de Jupiler League.

AGOVVV Apeldoorn-FC Emmen 3-1Nacer Chadli opende de score voor AGOVV in de 35ste minuut door vanaf grote afstand een vrije trap in het doel te schieten. Vijf minuten later kwam de thuisploeg echter met tien man te staan. N'Toko probeerde een enorme fout te herstellen, maar hij deed dat ten koste van een rode kaart.

In de 53ste minuut profiteerde FC Emmen van slecht uitverdedigen en kwam op gelijke hoogte. Roy Stroeve knalde van grote afstand raak. In plaats van dat het elftal van Emmen het tiental van AGOVV onder de voet liep, gebeurde het tegenovergestelde. Jop van der Linden en Paul Mulders bezorgden AGOVV een 3-1 zege.

BV Veendam-FC Dordrecht 2-1Michael de Leeuw, vrijdag al twee keer trefzeker tegen FC Volendam, was de grote man bij BV Veendam. De middenvelder nam beide doelpunten van de thuisclub voor zijn rekening. Dordrecht kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Género Zeefuik.