Afzwaaiende Hoeness krijgt zijn zin: Salihamidzic maakt promotie bij Bayern

Reacties

Hasan Salihamidzic gaat promotie maken bij Bayern München. De huidige technisch directeur zal met ingang van het nieuwe seizoen toetreden tot het bestuur van de Duitse grootmacht.

Afzwaaiende Hoeness krijgt zijn zin: Salihamidzic maakt promotie bij Bayern
© Pro Shots

De 42-jarige Salihamidzic speelde in zijn actieve loopbaan voor Hamburger SV, Bayern München, Juventus en VfL Wolfsburg, waarna hij in de zomer van 2017 werd aangesteld als technisch directeur bij Der Rekordmeister. Nu heeft de raad van commissarissen van Bayern besloten om Salihamidzic per 1 juli 2020 promotie te geven. Hij zal vanaf die datum namelijk officieel deel uitmaken van het bestuur.

'Sinds 2017 heeft Hasan Salihamidzic uitstekend werk verricht', zo laat de club in een verklaring weten. 'Dat geldt niet alleen voor de profs - hij is van groot belang geweest voor het sportieve succes van de afgelopen jaren - maar ook voor de jeugdopleiding. Daarom heeft de rvc besloten om de samenwerking met Salihamidzic voort te zetten en hem per 1 juli 2020 in het bestuur op te nemen.' Binnen dat bestuur zou Salihamidzic (wiens oude contract komende zomer afliep) verantwoordelijk zijn voor de sportieve gang van zaken, waardoor hij de leidinggevende van de nieuw aan te stellen technisch directeur zal worden.

Overigens is de promotie van Salihamidzic niet onomstreden. Zowel binnen enkele geledingen van Bayern, als bij een deel van de supporters en de buitenwereld, zijn er twijfels rondom zijn functioneren. Enkele mislukte transfers, alsmede een paar moeizame media-optredens, voeden de kritiek. Voorzitter Uli Hoeness (die zijn functie na deze maand neerlegt: hij doet niet mee aan de aanstaande presidentsverkiezingen) is echter groot fan van Salihamidzic. De preses stelde de ex-speler aan als technisch directeur, waarna hij nu dus de initiator achter de promotie is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.