Afwezigheid Pellè laat zich voelen in bekerduel Feyenoord

Zonder de drie wedstrijden geschorste Graziano Pellè heeft Feyenoord in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi met 3-0 gewonnen van Hoek. Het ontbreken van Pellè liet zich met name voelen in het eerste uur, toen Feyenoord maar nauwelijks een bres kon slaan in de Zeeuwse defensie.

Afwezigheid Pellè laat zich voelen in bekerduel Feyenoord

De amateurs van Hoek vormden in De Kuip geen serieuze tegenpartij voor Feyenoord, maar de Rotterdammers hadden aanvankelijk wel moeite het klasseverschil uit te drukken in de score. Tekenend voor de stokkende productie was dat Feyenoord een eigen doelpunt van Reguillo Vandepitte nodig had om op voorsprong te komen. De Belgische linksback tikte een voorzet van Daryl Janmaat met zijn hak achter zijn eigen doelman, landgenoot Jordi De Jonghe.

Het was in het eerste uur een van de weinige keren dat De Jonghe in actie moest komen. Voor de 1-0 had hij alleen een afstandsschot van John Goossens en een kansrijke kopbal van Joris Mathijsen op zijn vuisten zien eindigen. Verder zette alleen Elvis Manu de doelman van de zaterdaghoofdklasser met een schuiver aan het werk, omdat afstandsschoten van Goossens en Ruud Vormer weliswaar dreigend waren maar precisie misten.

Feyenoord-captain Graziano Pellè zat tegen Hoek de eerste van zijn drie wedstrijden schorsing uit.
Feyenoord-captain Graziano Pellè zat tegen Hoek de eerste van zijn drie wedstrijden schorsing uit.

Opmerkelijk was dat Samuel Armenteros, de vervanger van de geschorste Pellè, nauwelijks voorkwam in het spel van de op acht plaatsen gewijzigde ploeg van Ronald Koeman. Na nog geen uur besloot de Feyenoord-trainer dan ook om Mitchell Te Vrede een kans te geven in de punt van de aanval. Toeval of niet, maar nog geen drie minuten later maakte Otman Bakkal van dichtbij zijn eerste goal voor Feyenoord sinds zijn terugkeer in De Kuip.

Dat Feyenoord baat heeft bij een fysiek sterk aanspeelpunt in de spits bleek kort na de goal van Bakkal. Te Vrede, 1 meter 91 lang, kopte uit een uitstekende voorzet van Janmaat bijna de 3-0 op het scorebord, waarna de van Excelsior afkomstige spits in de 66ste minuut op aangeven van Schaken alsnog zijn eerste goal in dienst van Feyenoord langs de verder uitstekend keepende De Jonghe kon tikken. Tien minuten voor tijd was Te Vrede nogmaals kansrijk, maar tikte De Jonge de bal wel uit zijn doel. Ook Bakkal had nog kans op meer, maar het bleef bij 3-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen