Aftellen naar WK 2018: Duitsland en Brazilië lopen weg bij Italië

Reacties

VI telt af tot de aftrap van het 21ste WK, vandaag over 100 dagen. Elke dag brengen we een bijzonder feitje uit de 88-jarige WK-historie over het voetlicht én stellen we een uitdagende quizvraag, waarop we in de volgende aflevering het antwoord geven.

Aftellen naar WK 2018: Duitsland en Brazilië lopen weg bij Italië

Over exact 100 dagen openen Rusland en Saoedi-Arabië het vierjaarlijkse voetbalfestijn. Er zijn twee landen die meer dan honderd WK-wedstrijden hebben afgewerkt: Duitsland (106, inclusief de duels van West-Duitsland) en Brazilië (104). Nummer drie Italië (83 duels) zal pas eind 2022 dichter bij de grens van honderd wedstrijden komen.

In totaal hebben 77 landen minimaal één duel op het hoogste podium afgewerkt. Helemaal onderaan de 'eeuwige ranking' vinden we El Salvador, dat zowel in 1970 als in 1982 precies nul punten veroverde. Op die laatste eindronde was het team het slachtoffer van een Hongaarse demonstratie. Pas bij een stand van 10-1 vond Hongarije het welletjes.

Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië leidt de dans op de all-time ranking met 227 punten. Alleen als de Seleçao gigantisch door het ijs zakt, kan het land komende zomer al van de troon worden gestoten door viervoudig wereldkampioen Duitsland (218 punten). Met 93 punten bezet het Nederlands elftal de achtste plaats op de rangschikking. Een plek die Oranje sowieso behoudt, al zal de achterstand op nummer zeven Frankrijk vermoedelijk oplopen.

QUIZVRAAG: Hoe vaak is het gebeurd dat Afrikaanse landen tegenover elkaar stonden in de WK-eindronde?


Meeste WK-duels

LandAantal WK-duels
(West-)Duitsland106
Brazilië104
Italië83
Argentinië77
Engeland62
Frankrijk59
Spanje59
Mexico53
Uruguay51
Nederland50

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.