Afscheid in stilte? Loopbaan van Huntelaar is mogelijk al voorbij

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar mist de laatste wedstrijd van het seizoen bij Schalke 04, om 15.30 uur tegen 1. FC Köln. Het is daardoor mogelijk dat de imposante loopbaan van de aanvaller in stilte eindigt.

Afscheid in stilte? Loopbaan van Huntelaar is mogelijk al voorbij
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Huntelaar (37) keerde in de winter terug naar Schalke, waar hij een contract tot het einde van het seizoen tekende. In dienst van Ajax had de aanvaller in december al aangegeven dat hij normaal gesproken in de zomer zou stoppen met voetballen. Huntelaar is echter aan het twijfelen geslagen, nu Schalke heeft aangegeven graag langer met de spits door te willen.

Huntelaar zelf gaf aan dat hij alles nog op een rijtje moest zetten. 'Er is nog niets beslist. Ik zet mezelf niet onder druk en gun mezelf de tijd die ik nodig heb', zei de spits tegen Ruhr Nachrichten. Hij zal daarbij ook in overweging nemen hoe de selectie er komend seizoen uitziet. 'Het zal een groep moeten zijn die Schalke weer een plek in de hogere regionen kan bezorgen, want dit seizoen was héél slecht.'

Huntelaar deed sinds zijn terugkeer in negen wedstrijden bij Schalke mee en was daarin goed voor twee goals. Vorige week was hij met een goal en een assist nog de grote man in de 4-3 overwinning op Eintracht Frankfurt. De fans hoopten Huntelaar zaterdag ook weer aan het werk te kunnen zien tegen 1. FC Köln, maar de Nederlander zit niet bij de selectie. Zo is het mogelijk dat Huntelaar vorige week zijn laatste wedstrijd als profvoetballer heeft gespeeld.

Schalke speelt in de laatste speelronde alleen nog voor de eer. De gevallen grootmacht is reeds een paar weken zeker van degradatie en speelt zijn wedstrijden volgend seizoen dus in de 2. Bundesliga. Huntelaar moet nu beslissen of hij de club wil helpen in de poging om direct weer te promoveren, of dat hij het voor gezien houdt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.