Huntelaar kondigt aan: 'Ik ga stoppen'

Reacties

Klaas Jan Huntelaar verwacht dat dit zijn laatste seizoen is als profvoetballer. Dat heeft de 37-jarige aanvaller van Ajax zaterdagavond laten weten.

Huntelaar kondigt aan: 'Ik ga stoppen'
© Pro Shots

Bij FOX Sports blikte de spits terug op het competitieduel met PEC Zwolle, dat Ajax gemakkelijk met 4-0 won. Huntelaar maakte in dat duel de 1-0, zijn 150ste doelpunt in de Eredivisie.

Na afloop kreeg hij de vraag of hij wel eens aan stoppen dacht. Hij antwoordde bevestigend. 'De laatste maand denk ik wat vaker aan stoppen. Dat moment komt toch dichterbij. ik denk dat dit mijn laatste seizoen is', zo verklapte Huntelaar, die even later zijn aanstaande afscheid helemaal bevestigde. 'Ja, ik ga stoppen.'

'Tot het einde van het seizoen ga ik vrolijk door', zo vervolgde Huntelaar, die nog niet wist wat hij na zijn actieve loopbaan gaat doen. Of hij trainer wilde worden? 'Ik denk wel dat ik mijn diploma's ga halen, maar eerst maar even paar maandjes thuis met het gezin. Dan zien we wel weer verder.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Huntelaar is sinds zijn debuut voor PSV op 23 november 2002 al ruim achttien jaar actief als prof. In Eindhoven brak de goalgetter nooit door, maar na een sterk seizoen bij AGOVV in de Eerste Divisie en anderhalf jaar vol doelpunten bij SC Heerenveen groeide The Hunter alsnog uit tot topspits. Eerst bij Ajax, later - na korte periodes bij Real Madrid en AC Milan - bij Schalke 04.

In 2017 keerde Huntelaar terug in Amsterdam, waar hij inmiddels al aan zijn vierde seizoen bezig is sinds zijn rentree. In zijn clubloopbaan scoorde Huntelaar 361 keer in 653 duels, namens Oranje was het 42 keer raak in 76 interlands.

Ajax-coach Erik ten Hag ging ook in op het door Huntelaar aangekondigde nieuws. 'Hij regisseert dat zelf. Met zo'n carrière moet je dat ook doen. Het is prachtig dat hij dat kan doen op de avond dat hij de ploeg weer bij de hand heeft genomen. Met z'n goal, maar ook met z'n energie. Prachtig om te zien.'

Prachtig
Ten Hag had genoten van de 37-jarige aanvaller. 'We zullen hem als speler zeker gaan missen, maar voor iedereen komt er een eind aan zijn carrière. Ik weet zeker dat hij na deze loopbaan nóg een mooie carrière krijgt, Klaas Jan kennende. Hij heeft nog drive en ambitie genoeg.'

Of de spits zijn besluit had voorgelegd aan Ten Hag? 'We zijn continu in gesprek, al sinds ik bij Ajax ben. Ik ben ontzettend blij met hem, al die jaren al. We gaan hem een mooi afscheid geven, maar het is nog niet afgelopen. Als je hem nodigt hebt, dan levert-ie. Grote klasse', zo besloot Ten Hag.

Ajax Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Spelersprofiel

K. Huntelaar


Geboortedatum:
12 augustus 1983
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Voor-Drempt
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
83 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.