Afscheid door de voordeur voor Armenteros

Reacties

Ofschoon hij een duidelijke vertrekwens heeft uitgesproken, is Samuel Armenteros gewoon met Heracles Almelo mee op trainingskamp. De 27-jarige spits heeft de clubs voor het uitkiezen maar wacht met het oog op een mogelijk WK, op die ene juiste club.

Afscheid door de voordeur voor Armenteros

De middag nadert. Terwijl het gros van de spelers van Heracles Almelo een plekje zoekt in een van de busjes die dadelijk teruggaan naar het hotel, neemt Armenteros rustig de tijd om met enkele fans op de foto te gaan. De mannen op leeftijd hebben vanuit Almelo een helse fietstocht afgelegd naar het hoofdveld van SV Turo Darfeld 1922. Armenteros voelt zich als een vis in het water. Uit niets blijkt dat hij al enkele maanden met een duidelijke vertrekwens rondloopt.

Toch hoopt de inmiddels 27-jarige aanvaller nog deze zomer te verkassen. Hij mag zich inmiddels Zweeds international noemen en was vorig seizoen goed voor negentien doelpunten in de Eredivisie. Hij heeft zijn vertrekwens neergelegd bij de clubleiding. Niemand die het hem kwalijk neemt. Toch is er eind juli nog geen nieuwe werkgever.

'Ik heb het hier altijd prima naar mijn zin gehad', vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 'Het is toch een beetje mijn club geworden. Ik heb hier behoorlijk wat jaren gespeeld, ik ken de mensen en voel me thuis. Het is dan ook geen straf om hier te zijn. Of het moeilijk is om mezelf op te laden voor Heracles? Zeker niet. Er is genoeg interesse en ik heb al genoeg keuzes gehad. Alleen de clubs die voorbij zijn gekomen hebben mij niet genoeg overtuigd of kwamen er met Heracles niet uit. Ik moet geduld hebben.'

Samuel Armenteros maakte het afgelopen seizoen indruk bij Heracles met negentien Eredivisie-doelpunten.
Samuel Armenteros maakte het afgelopen seizoen indruk bij Heracles met negentien Eredivisie-doelpunten.

De spits kon een contract tekenen in Griekenland en ook Vitesse was concreet. Toch speelt hij vrijdagavond gewoon met Heracles tegen Viktoria Köln. Volgens technisch directeur Nico-Jan Hoogma zijn er voldoende clubs die informeren, maar is er op dit moment niks concreet. De club gunt Armenteros een volgende stap, maar wil er wel wat aan over houden.

Een vertrek door de voordeur dus. 'Dat ambieer ik zelf ook', vertelt de spits. 'Iedereen weet dat ik van Heracles houd. Wel zijn er natuurlijk ook andere avonturen in de voetballerij. Als je 21 jaar bent ligt de wereld nog aan je voeten. Ik ben inmiddels 27. Ik weet ook niet hoe lang het lichaam het volhoudt. Op je 35ste begint het echte leven. Tot die tijd moet ik er alles uit zien te halen.'

'Ik ben ambitieus. Ik ben international van Zweden en over tien maanden staat er een WK voor de deur. Het is een droom daar aan deel te mogen nemen. Ik moet dit jaar de beste Samuel laten zien om mijn plek af te dwingen. Het is belangrijk dat ik bij een club terechtkom waar ik ook alles speel.'

Gezien zijn indrukwekkende cv lijkt de kans klein dat Armenteros deze zomer niet verkast. Toch houdt hij er zelf rekening mee dat hij op 1 september nog gewoon in Almelo te bewonderen is. 'Daar reken ik wel op', zegt hij. 'Zo sta ik in het leven. Als je niks verwacht, heb je ook geen teleurstellingen. Toch weet iedereen dat ik ambitieus ben.'

Toen Armenteros vorig jaar zomer terugkwam naar Almelo, liet hij direct doorschemeren zichzelf in de kijker te willen spelen. Na een ijzersterk seizoen in de Eredivisie is er eigenlijk niemand bij Heracles die er nog serieus rekening mee houdt dat de aanvaller na het sluiten van de transfermarkt nog uitkomt voor de Heraclieden.

Gladon
Mocht Armenteros vertrekken, dan heeft de club al een opvolger in huis. Paul Gladon wordt komend seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers en maakt tot op heden een sterke indruk. Bovendien is Vincent Vermeij herstellende van een kruisbandblessure. De 22-jarige aanvaller doet alweer het grootste gedeelte van de training mee. Afhankelijk van het herstel van Vermeij, zal Heracles kijken of het bij een vertrek van Armenteros nog een aanvaller aantrekt.

Op dit moment ligt de focus op het aantrekken van een linksbenige verdediger. Bij voorkeur een speler die zowel linksachter als centraal achterin kan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.