Afscheid Casillas staat vast: waarin de keeper bijna uniek is

Reacties

Iker Casillas keert definitief niet meer terug als prof, zo heeft FC Porto-preses Jorge Nuno de Lima Pinto da Costa dinsdag gezegd.

Afscheid Casillas staat vast: waarin de keeper bijna uniek is
© Pro Shots

Het nieuws komt niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel nadat de 38-jarige keeper maandag aankondigde zich kandidaat te stellen voor het presidentschap van de Spaanse voetbalbond. Sinds Casillas in het voorjaar van 2019 een hartaanval kreeg tijdens een training van FC Porto kwam hij niet meer in actie.

'Vlak voor hij zijn kandidatuur bekendmaakte, vertelde hij mij het nieuws tijdens een lunch', zo geeft Pinto da Costa aan in Portugese media. 'Zijn prestaties spreken voor zich. Het maakt ons trots dat hij slechts twee clubs heeft gediend: Real Madrid en FC Porto.'

Barthez
Casillas neemt afscheid als een van de meest succesvolle doelmannen aller tijden. Zowel in clubverband als met de Spaanse nationale ploeg won San Iker alles wat er te winnen valt.

Casillas is samen met Fabien Barthez de enige keeper die als basisspeler de Champions League (dus vanaf het seizoen 1992/93), het EK en het WK heeft gewonnen. Rekenen we het Europa Cup I-tijdperk mee, dan behoort ook Sepp Maier tot deze club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.