Afonso Alves en Honda voorlopig te duur voor Ajax

EXCLUSIEF - Ajax wil eerst de selectie inkrimpen voordat de club geld vrijmaakt voor eventuele aankopen. De selectie van Martin Jol bestaat momenteel uit 31 spelers, waar de trainer streeft naar een spelersgroep van twintig man, aangevuld met vier jonge talenten.

Afonso Alves en Honda voorlopig te duur voor Ajax

De Amsterdammers onderzochten vorige week de mogelijkheid om Afonso Alves (Middlesbrough) dan wel Keisuke Honda (VVV Venlo) binnen te halen, maar beiden zijn op dit moment te duur voor Ajax. Een andere speler op de wensenlijst, de Uruguayaanse verdediger Diego Lugano, heeft zijn contract bij Fenerbahçe verlengd.

George Ogararu, Rasmus Lindgren, Evander Sno, Jeffrey Sarpong, Oleguer en Javier Martina mogen uitkijken naar een andere club. Laatstgenoemde loopt deze week stage bij de Italiaanse promovendus Bari in de hoop een contract af te dwingen.

Daley Blind, Darko Bodul en Jan-Arie van der Heijden worden mogelijk verhuurd, maar komen niet voor verkoop in aanmerking. Albert Luque is reeds verhuurd aan Malaga, waarbij Ajax nog steeds een groot deel van zijn recordsalaris ophoest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen