Afketsen transfer Roorda remt Standard Luik niet af

In een poging het vertrek van de belangrijkste spelers op te vangen heeft Standard Luik drie nieuwelingen aangetrokken. Met Geert Arend Roorda, in wie de club een ideale versterking voor het middenveld zag, werd geen akkoord bereikt. Tussen de bedrijven door kreeg ex-Ajacied Jelle Van Damme de aanvoerdersband uitgereikt.

Afketsen transfer Roorda remt Standard Luik niet af

De personele veranderingen volgen op het afscheid van Axel Witsel (Benfica) en het naderende vertrek van captain Steven Defour (Lokomotiv Moskou). Om dit op te vangen legde de Waalse club Yoni Buyens vast, die zijn handtekening zette onder een vijfjarig contract. De 23-jarige middenvelder komt over van KV Mechelen en is donderdag speelgerechtigd voor het duel om de Belgische Super Cup met RC Genk.

Eerder deze week keerde Paul-José M'Poku terug na een driejarig dienstverband bij Tottenham Hotspur. De Belgische jeugdinternational met Congolese roots, tot 2006 uitkomend voor de jeugdformaties van Standard, tekende voor vier seizoenen. Middenvelder Karim Belhocine (33) van KV Kortrijk werd voor twee jaargangen vastgelegd.

Defour zou woensdag naar Rusland zijn vertrokken om de laatste formaliteiten af te ronden met Lokomotiv Moskou. Door het ontbreken van de benodigde visa is de reis tot komende zaterdag uitgesteld. Standard Luik houdt evenwel geen rekening met een langer verblijf. Trainer José Riga heeft ex-Ajacied Jelle Van Damme reeds benoemd tot nieuwe aanvoerder.

Mehdi Carcela – na Witsel en Defour de derde zogeheten topper binnen de selectie – heeft zijn transfer naar Spartak Moskou laten afketsen. Standard Luik was akkoord met de geboden transfersom van 9,1 miljoen euro, maar Carcela vreest voor grote aanpassingsproblemen in de Russische hoofdstad. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's