Afellay terug in Barça-selectie, Martino twijfelt over Messi

Reacties

Gerardo Martino twijfelt of hij Lionel Messi direct vanaf de aftrap mee laat spelen in de topper tegen Atlético Madrid. De trainer van Barcelona erkent het belang van de sterspeler, maar wil geen enkel risico lopen. In dat geval moet Messi, net als Ibrahim Afellay, plaatsnemen op de reservebank.

Afellay terug in Barça-selectie, Martino twijfelt over Messi

'Of ik twijfel om met Messi te starten? Ja, ik denk er nog steeds over na. Hij maakte een goede comeback, maar is er wel een hele tijd uitgeweest', aldus Martino tijdens de persconferentie. 'Leo heeft nu een half uur meegespeeld en het is nu zaak om te kijken wanneer hij in de basis kan starten.'

Messi maakte afgelopen woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Getafe (4-0 winst) na twee maanden afwezigheid als invaller zijn rentree bij Barcelona. De kleine Argentijn luisterde zijn terugkeer op met twee doelpunten. Zaterdag wacht de topper tegen Atlético Madrid. Beide ploegen staan met 49 punten aan kop in de Spaanse competitie.

Het belang van het duel is duidelijk. Of Martino om die reden met Messi gaat beginnen is afwachten. Gezien het moyenne van de aanvaller tegen Madrilenen is het wel het overwegen waard. Messi speelde sinds zijn debuut voor Barça achttien keer uit in een officieel duel met Atlético. In al die wedstrijden maakte hij twintig doelpunten, meer dan tegen welke andere tegenstander ook.

Afellay
Martino beschikt over een nagenoeg fitte selectie voor de tweede seizoenshelft. De meest opvallende verschijning in de wedstrijdselectie van de Catalanen tegen Atlético is zonder meer Ibrahim Afellay.

'Afellay kreeg nog geen groen licht van de medische staf om in actie te komen, maar hij traint bijna volledig mee met de groep. Daarom heb ik hem opgeroepen', aldus Martino over de Nederlandse middenvelder, die op de goede weg terug is.

De 27-jarige international liep vorig jaar tijdens een verhuurperiode aan Schalke 04 problemen op aan zijn dijbeen. Tot twee keer toe raakte hij zwaar geblesseerd, waardoor hij bijna niet van waarde kon zijn tijdens zijn tijdelijke uitstapje naar de Duitse formatie. Afgelopen zomer keerde Afellay terug naar Barcelona, maar kwam, behoudens trainingen, nog niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.