'Afellay speelt zich vooral bij Serie A in de kijker'

Na zijn twee treffers tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Zweden (4-1) hoeft Ibrahim Afellay niet te klagen over een gebrek aan belangstelling. Vooral uit Italië is er veel interesse.

'Afellay speelt zich vooral bij Serie A in de kijker'

Dinsdag maakte de PSV-middenvelder zijn eerste twee doelpunten in zijn Oranje-loopbaan en naast Arsenal, Atlético Madrid, Everton en Hamburger SV zijn nu ook clubs uit de Serie A geïnteresseerd. Internazionale en Juventus gaan volgens Tuttosport uitvechten wie Afellay komende zomer transfervrij overneemt, terwijl Fiorentina, Genoa and Sampdoria ook belangstelling hebben.

De 24-jarige middenvelder heeft in Eindhoven een aflopende verbintenis en kan daardoor na dit seizoen transfervrij zijn loopbaan elders voortzetten. PSV hoopt het contract met de dertigvoudige international te verlengen, maar daar lijkt Afellay geen trek in te hebben. Tot dusver speelde hij 148 competitiewedstrijden namens de Eindhovense club, waarin hij 33 keer tot scoren kwam.

Zlatan Ibrahimovic, in de Serie A actief namens AC Milan, raakte tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag onder de indruk van Afellay. 'Ik weet zeker dat hij straks erg veel keuze zal hebben en met zijn manier van spelen kan hij overal terecht. Deze jongen is klaar voor een goede club in een topcompetitie', aldus de voormalig Ajacied in gesprek met Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen