AFC vernedert Telstar en zorgt voor daverende bekerstunt

Telstar is als eerste profclub gesneuveld in de strijd om de TOTO KNVB-beker. De ploeg van trainer Mike Snoei ging met ruime cijfers onderuit op bezoek bij AFC.

AFC
AFC
5 - 0
Telstar
Telstar

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal toonde AFC, dat uitkomt in de Tweede Divisie, weinig ontzag voor de bezoekers uit de Keuken Kampioen Divisie. Na een klein kwartier opende Fouad Belarbi op aangeven van Johan Kulhan de score namens de thuisclub. Tien minuten voor rust was AFC dicht bij een tweede treffer, maar via Telstar-doelman Jeroen Houwen en de lat bleef de bal uit het doel.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Telstar. Een kopbal van Donny van Iperen belandde via een speler van AFC tegen de lat. Na ruim een uur kon het thuispubliek weer juichen toen Yordi Teijsse de voorsprong verdubbelde. Daarmee was de gifbeker overigens nog niet leeg, want door treffers van Kulhan, Milan Hoek en Tim Linthorst liepen de amateurs zelfs nog uit naar 5-0. Telstar eindigde de wedstrijd overigens met tien man na een rode kaart voor Toine van Huizen.

Zo leverde de eerste wedstrijd in de eerste ronde van het bekertoernooi meteen een verrassing op.