Advocaat: 'Ze moeten maar eens vertellen wat hen dwarszit'

Feyenoord zette zich zaterdag in de eigen Kuip te kijk. Trainer Dick Advocaat tast in het duister waarom enkele spelers doof bleken voor de afspraken.

Feyenoord
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Het puntenverlies was in de ogen van Advocaat 'onnodig'. 'We geven het uit handen. Ik begrijp het niet. Je krijgt zoveel kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar je moet vooral naar jezelf kijken en niet naar de tegenstander', zei Advocaat tegen ESPN na het gelijkspel.

De Hagenaar verweet zijn spelers daarbij meer dan alleen het onbenut laten van de kansen. 'We hadden afgesproken dat als we het gevoel hadden beter te zijn, we hoger zouden staan. In de eerste helft ging dat goed, maar in de tweede helft zie je dat dat ontzettend veel kracht kost. En dan zie je een paar spelers die daarin niet mee doen.'

Advocaat noemde daarbij de namen Luis Sinisterra en Steven Berghuis. Ondanks de aanwijzingen vanaf de zijkant bleven die volharden. 'Ik wil daarvan de reden wel horen. Er is geen onwil in het team, maar die jongens moeten maar eens vertellen wat hen dwars zit. Want ik heb het gevoel dat er iets dwarszit. Waarschijnlijk herkennen ze het moment niet. Ik wil weleens weten wat daarvoor de reden is.'

Berghuis
Berghuis wilde na afloop niets weten over onwil. 'We hebben goede fases afgewisseld met heel slechte fases. Onze eerste helft was oké. We waren veel op de helft van FC Emmen, dat viel na rust weg. Eén moment en dan is het 1-1. En dan voetbal je tegen de tijd. We kregen het niet voor elkaar de tweede te maken. Ik denk niet dat het onwil is.'