Advocaat treedt met oeuvreprijs in voetsporen Cruijff en Van Gaal

Reacties

Dick Advocaat is maandag door het comité van de Rinus Michels Award in het zonnetje gezet voor zijn imposante trainersloopbaan. De 73-jarige oefenmeester ontving de oeuvreprijs.

Advocaat treedt met oeuvreprijs in voetsporen Cruijff en Van Gaal
© Pro Shots

Advocaat leidde Feyenoord in zijn laatste wedstrijd naar de winst in de play-offs om Europees voetbal. Het lijkt voor De Kleine Generaal zijn afscheid als clubtrainer te zijn geweest. Advocaat was in Nederland werkzaam als trainer van PSV, AZ, FC Utrecht, Sparta Rotterdam, Haarlem, SVV en de laatste jaren dus bij Feyenoord. Tussendoor was hij ook nog driemaal bondscoach van het Nederlands elftal.

Maandag ontving Advocaat de oeuvreprijs voor zijn ruim dertig jaar durende trainersloopbaan. De speciale eretitel wordt niet ieder jaar uitgereikt. Advocaat is de tiende trainer die hem ontvangt, na onder anderen Louis van Gaal, Guus Hiddink en Johan Cruijff.

Winnaars Oeuvreprijs

2021 Dick Advocaat
2017 Co Adriaanse
2016 Johan Cruijff
2015 Guus Hiddink
2013 Louis van Gaal
2010 Leo Beenhakker
2009 Foppe de Haan
2008 Wiel Coerver
2005 Piet de Visser
2004 Kees Rijvers

De trainersloopbaan van Advocaat is uiteraard nog niet ten einde. De 73-jarige Hagenaar tekende onlangs een contract als bondscoach van Irak. Dat land wil hij nu naar het WK in Qatar gaan leiden. Maandag stond hij het kanaal van de Iraakse bond voor het eerst te woord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.