Advocaat prikkelt Van Persie: 'Het is natuurlijk nog een voorlopige lijst'

Reacties

Dick Advocaat heeft uitleg gegeven over de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlandperiode en het ontbreken van Virgil van Dijk. Over de terugkeer van Robin van Persie is de bondscoach voorzichtig.

Advocaat prikkelt Van Persie: 'Het is natuurlijk nog een voorlopige lijst'

De inmiddels 34-jarige Van Persie speelde zijn laatste interland op 13 oktober 2015. Advocaat werkte vorig seizoen bij Fenerbahçe met de aanvaller en was daar onder de indruk van wat hij zag van zijn landgenoot. Dat neemt niet weg dat Van Persie zich nog niet rijk moet rekenen. 'Ik bracht hem daar per wedstrijd en dat heeft hij heel goed gedaan. Robin is een speler die we best misschien kunnen gebruiken. Het is natuurlijk nog een voorlopige lijst, we moeten de komende tijd kijken of hij bij Fenerbahçe fit is en speelt. Er kunnen nog spelers afvallen en bijkomen', legt Advocaat uit bij Ons Oranje.

Van Dijk is een opvallende afwezige en dat heeft alles te maken met de transferperikelen. De verdediger is gebotst met Southampton en heeft een transferverzoek ingediend om een vertrek bij The Saints te forceren. Advocaat: 'Van Dijk heeft natuurlijk nog helemaal niet gespeeld en traint niet eens met de selectie mee. Als hij helemaal niet meetraint, dan heeft het geen zin om hem uit te nodigen.'

Over de situatie van Donny van de Beek is Advocaat veel positiever. De twintigjarige Ajacied maakt deel uit van de voorselectie en mag dus hopen op zijn interlanddebuut. 'Deze jongen maakt een enorme progressie bij Ajax en we houden hem in de gaten. We hebben natuurlijk nog drie wedstrijden om te kijken en te zien wat we echt nodig hebben', geeft Advocaat toelichting.

Druk
Bij Advocaat heerst vertrouwen in aanloop naar de zo belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (31 augustus) en Bulgarije (3 september). Oranje heeft in Groep A een achterstand van drie punten op Zweden en Frankrijk, maar de opvolger van Danny Blind ziet nog volop kansen. 'Veel mensen waren verrast dat Zweden won van Frankrijk, maar ik heb er niet veel problemen mee. Als wij alles winnen, dan staan we eerste. De druk is dus ook terug bij Frankrijk en het wordt een heel spannende periode voor alle drie de landen', sluit Advocaat af.

Bekijk hier de volledige voorselectie van het Nederlands elftal. 

'Het is onder Advocaat geen speeltuin meer bij Oranje'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.