Advocaat over Til: 'Goede aankoop, ik ben er zelf ook mee bezig geweest'

Reacties

Guus Til is op weg naar Feyenoord en dat vindt Dick Advocaat een goede zaak. Dat zei de huidige Feyenoord-coach op de persconferentie voorafgaand aan het play-offduel met Sparta Rotterdam.

Advocaat over Til: 'Goede aankoop, ik ben er zelf ook mee bezig geweest'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

'Ik denk dat het een goede aankoop is', zo beantwoordde Advocaat de vraag wat hij van de komst van Til naar Feyenoord vindt. De Feyenoord-coach gaf aan dat hij zelf ook met de 23-jarige middenvelder had gesproken: 'Ik ben er zelf een half jaar geleden ook mee bezig geweest. Toen vond hij het nog te vroeg om zo snel weer terug te keren van Rusland naar Nederland. Nu is het een half jaar later en vindt hij de tijd wel rijp.'

Van een samenwerking tussen Advocaat en Til kwam het dus niet. Volgend seizoen staat Arne Slot voor de groep in De Kuip. 'Hij kent de trainer en hij is nog een jonge jongen. In Rusland heeft hij het niet helemaal gemaakt, maar hij heeft het bij AZ uitstekend gedaan. Nu kan hij bij Feyenoord weer gaan laten zien wat hij kan', aldus Advocaat.

Til vertrok in de zomer van 2019 voor achttien miljoen euro van AZ naar Spartak Moskou. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan SC Freiburg. 

Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.