Publiek terug in stadions bij play-offs dankzij pilot

Reacties

Publiek is welkom bij de diverse play-offs in Nederland. Als onderdeel van een pilot kan in beperkte mate publiek het stadion in.

Publiek terug in stadions bij play-offs dankzij pilot
© Pro Shots

De KNVB had eerder teleurgesteld gereageerd op de weigering van het kabinet om publiek in beperkte mate toe te laten bij de laatste speelrondes in het betaald voetbal. De hoop was gevestigd dat voor de play-offs om een plek in de Eredivisie en om een Europees ticket de poorten toch deels open zouden gaan.

Demissionair minister Hugo de Jonge hield maandag de deur open. Met hulp van toegangstesten zouden zo'n tachtig evenementen in mei wel bezocht kunnen worden als onderdeel van een pilot. De play-offs in Nederland horen bij die evenementen.

Met de pilots wordt er gekeken naar onder meer de werking van de CoronaCheck-app, de ICT en de infrastructuur. Alleen op vertoon van een geldig (gratis) testbewijs mogen bezoekers naar binnen. Zij moeten zich bovendien aan de basismaatregelen houden. Vanwege de coronabeperkingen is bij deze wedstrijden alleen thuispubliek toegestaan. De uitspelende clubs kunnen volgens de regels van de pilot in het eigen stadion een public viewing organiseren.

In de play-offs om een Europees ticket ontvangt Feyenoord woensdag Sparta Rotterdam. In de andere halve finale gaat FC Groningen op bezoek bij FC Utrecht. In de play-offs om een plek in de Eredivisie staan voor donderdag de wedstrijden NEC-Roda JC en FC Emmen-NAC Breda op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.