Advocaat over Berghuis: 'Dit kan niet, dat zal hij toch moeten leren'

Reacties

Feyenoord-trainer Dick Advocaat baalt van de rode kaart die Steven Berghuis pakte in de kraker tegen Vitesse. 'Dit mag hem niet gebeuren, dat weet hij zelf ook.'

Advocaat over Berghuis: 'Dit kan niet, dat zal hij toch moeten leren'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
Vitesse
Vitesse

Feyenoord had in de eigen Kuip een uitgelezen kans om de vierde plaats over te nemen van Vitesse, maar begon toch niet goed aan de wedstrijd. 'We speelden heel rommelig in de eerste helft en brachten Vitesse in hun spel. Het was slecht, rommelig, vooral op ons middenveld. In de tweede helft hebben we het met een flinke portie arbeid kunnen omkeren en creëerden we toch nog vier, vijf kansen', zei Advocaat.

De Rotterdammers konden het uiteindelijk niet afmaken, ook omdat ze een kwartier voor tijd met tien man kwamen te staan. Topscorer Berghuis werd weggestuurd wegens een onbesuisde tackle op de benen van Maximilian Wittek. Advocaat werd op zijn persconferentie achteraf gevraagd wat hij tegen Berghuis gezegd had.

'Steven zei: "Ik was te laat, de frustratie kwam naar boven." Dat mag hem niet gebeuren, dat zegt hij zelf ook. Dat zal hij toch moeten leren, dat dit soort dingen niet kunnen', reageerde Advocaat. De ervaren oefenmeester voelde weinig behoefte om zijn aanvoerder verder de les te lezen. 'Dat heeft helemaal geen zin. Hij weet zelf ook wel dat dat verkeerd was', aldus de Feyenoord-coach.

'Steven weet het zelf het beste. Deze jongen weet zelf wat hij moet brengen en weet zelf dat hij verkeerd zat. Wat heeft het dan voor zin als ik hem als een soort schoolmeester de les ga lezen? Hij was zelf de eerste die zei: "Sorry, dit mag niet, dit kan niet." Hij weet het echt wel. Maar goed, wij zijn hem wel kwijt nu.' Berghuis zal normaal gesproken zeker het uitduel met ADO Den Haag missen, daarna staat De Klassieker tegen Ajax op het programma.

'Steven is de eerste die zelf in de spiegel kijkt, hij weet dat het een wat domme actie was', zei Leroy Fer erover. 'Steven is iemand die altijd het hoogste en het beste wil. Dus als hij een fout maakt, is hij degene die er het meest mee zit.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.