Advocaat legt vinger op de zere plek in vergelijking tussen AZ en Feyenoord

Reacties

Feyenoord-trainer Dick Advocaat werd zondagavond na het thuisduel met AZ gevraagd naar het verschil tussen zijn eigen ploeg en de Alkmaarders. In het antwoord trok hij een simpele, maar vanuit Rotterdams oogpunt pijnlijke conclusie.

Advocaat legt vinger op de zere plek in vergelijking tussen AZ en Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 3
AZ
AZ

Feyenoord verloor zondag thuis met 2-3, tot vreugde van onder anderen AZ-spits Myron Boadu en teleurstelling van Steven Berghuis. De thuisploeg knokte zich in een heerlijke wedstrijd twee keer terug van een achterstand, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Dat was terecht, vond Advocaat. Op de vraag of het vooral zwoegen en hard werken was geweest van zijn ploeg, sprak hij bij ESPN: 'Dat is de juiste constatering, de beste partij heeft gewonnen', zo loofde hij AZ.

Want dat was uiteindelijk de (voor Feyenoord) keiharde conclusie: de Alkmaarders waren in vrijwel alle opzichten beter. 'Zij hebben meer kwaliteit', aldus Advocaat. 'Dat moet je eerlijk erkennen, daarover hoef ik geen heel verhaal te houden. Tegelijkertijd kan ik mijn eigen elftal geen verwijten maken. Ze liepen continu achter de feiten aan. Dat deden ze goed, maar het kost enorm veel kracht, tegen een ploeg die makkelijker voetbalt dan wij.'

Want ook dat erkende Advocaat direct. 'We hadden een fase in de eerste helft waarin we 20 à 25 minuten achter hen aan liepen. Ze zien het allemaal wat sneller, het oogt bij AZ allemaal wat mooier. Wat dat over ons zegt? Dat we nog zeventien wedstrijden hebben om Europees voetbal te halen, plus de beker. Dat is ook waarvoor we het doen.' En nog even over AZ: 'Uiteindelijk staan ze pas twee punten voor. De wereld vergaat niet? Nee, nog niet. Aan het einde zullen we zien waar we staan, dan mogen jullie me afrekenen', sloot hij af met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.