Advocaat komt met verrassende namen voor PSV-Zeta

De opstelling van PSV voor het Europa League-duel met het Montenegrijnse FK Zeta van donderdag kent de nodige verrassende namen. Timothy Derijck is een van de spelers die in actie zal komen in het duel waarin definitieve plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Europa League moet worden afgedwongen. Een formaliteit, aangezien het uitduel met 5-0 werd gewonnen door de Brabanders.

Advocaat komt met verrassende namen voor PSV-Zeta

Derijck is niet de enige verrassende naam in de basiself van PSV. Reservedoelman Boy Waterman mag speelminuten maken en krijgt Stanislav Manolev, Derijck, Mathias 'Zanka' Jørgensen en linksback Jetro Willems voor zich.

De controlerende posities op het middenveld worden ingevuld door Orlando Engelaar en de talentvolle Peter van Ooijen. Wijnaldum is de offensieve middenvelder en moet deels voor de aanvoer naar de aanvallers Luciano Narsingh, Tim Matavz en Memphis Depay gaan zorgen.

Overigens heeft Derijck aangegeven dat zijn zaakwaarnemer Karel Jansen enkele weken geleden met Anderlecht heeft gesproken over een mogelijke overgang. Anderlecht-coach John van den Brom ontkende dat er interesse is geweest in Derijck, maar de centrale verdediger gaf aan dat er wel contact is geweest.

Overigens is wat Advocaat betreft een tijdelijk vertrek van een van zijn verdedigers een optie. 'Dat is misschien wel een goed idee. Dan kunnen we vervolgens Menno Koch, een groot talent, bij de A-selectie halen.'

Advocaat wilde niet zeggen of hij op Derijck doelde. Maar aangezien Marcelo een onbetwiste basisspeler is, voor Wilfred Bouma hetzelfde geldt en hij ook nog eens onlangs zijn contract verlengde en gezien het pas recent aantrekken van Zanka, lijkt het wel om Derijck te gaan. Technisch manager Marcel Brands gaf begin deze week nog aan dat PSV niet zit te wachten op een verhuur van de Belg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's