Advocaat kiest voor Hiljemark, Matavz niet in basis PSV

Dick Advocaat heeft een verrassing doorgevoerd in zijn basiselftal voor de wedstrijd tegen Vitesse. De trainer van PSV begint met Oscar Hiljemark in de basis.

Advocaat kiest voor Hiljemark, Matavz niet in basis PSV

De twintigjarige Hiljemark kwam deze winter over van IF Elfsborg, maar moest het vooralsnog doen met invalbeurten. De Zweedse middenvelder komt erin ten koste van Tim Matavz, die lichte voetklachten heeft. Daardoor schuift Georginio Wijnaldum door naar de rechtsbuitenpositie en speelt Jeremain Lens in de spits bij de Eindhovenaren.

Advocaat heeft met Hiljemark op zijn middenveld gekozen voor een meer behoudende tactiek. Mark van Bommel speelt met de punt naar achteren, Kevin Strootman start als linkshalf en Hiljemark speelt vanaf rechts.

Bij Vitesse is Wilfried Bony teruggekeerd in de basis. De clubtopscorer was de afgelopen weken afwezig door de strijd om de Afrika Cup met Ivoorkust. Daardoor moet Mike Havenaar weer pas op de plaats maken. Frank van der Struijk krijgt de voorkeur boven Tomas Kalas en start als rechtsback.

Opstelling Vitesse:Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Van Ginkel, Bony, Janssen; Ibarra, Reis en Kakuta.

Opstelling PSV:Waterman; Hutchinson, Derijck, Marcelo, Willems; Hiljemark, Van Bommel, Strootman; Wijnaldum, Lens en Mertens.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen