Advocaat: 'Kampioenschap is doel, maar het moet wel realistisch zijn'

Reacties

De coronacrisis heeft de ambitie van Feyenoord niet aangetast, maar wel gezorgd dat de financiële situatie van de club onder druk staat. Zodoende wil Dick Advocaat niet meteen spreken van een kampioenschap als doel voor het nieuwe seizoen, terwijl dat wel zijn ambitie was. 'Maar je moet afwachten hoe realistisch dat straks nog is', zegt de trainer, die maandag voor het eerst weer op het trainingsveld stond sinds het uitbreken van de crisis.

Advocaat: 'Kampioenschap is doel, maar het moet wel realistisch zijn'
© Pro Shots

Advocaat is blij met de houding van de Feyenoord-leiding die er alles aan doet de selectie van de Rotterdammers intact te houden. Dus met Steven Berghuis en Orkun Kökcü. Daarbij kijkt Feyenoord om zich heen tijdens de komende transferwindow, die langer zal duren dan normaal. De club wil op korte termijn de transfervrije Bryan Linssen vastleggen. 'Ik denk dat we met een paar versterkingen plus de ploeg van vorig jaar goed voor de dag kunnen komen', aldus Advocaat.

De trainer hoopt dat alles snel weer zijn normale gang kan gaan. 'Er bestaat geen anderhalvemetersamenleving in topsport', stelt de trainer. 'In de maatschappij kun je er rekening mee houden, maar in sport... Je kan niet knuffelen, niet vieren terwijl in mijn optiek het (sport)leven bestaat uit aan elkaar zitten. Je komt binnen en je geeft elkaar nu ellebogen. Waar gaat het over? Maar het moet, ik hoop nog maar even.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.