Advocaat hekelt lege stadions: 'Dit is heel makkelijk scoren'

Reacties

Dick Advocaat vindt het 'intens zonde' dat er geen publiek welkom is bij thuiswedstrijden van Feyenoord. De coach van de Rotterdammers wijst ook op de lopende onderzoeken.

Advocaat hekelt lege stadions: 'Dit is heel makkelijk scoren'
© Pro Shots

De uitlatingen van Advocaat staan los van de twee nieuwe coronagevallen bij Feyenoord. De coach deed zijn verhaal al voordat dat nieuws bekend werd.

Advocaat werd vrijdag bij zijn persconferentie gevraagd naar de nieuwe maatregelen van de overheid, die dus heeft besloten dat er minstens drie weken zonder publiek gespeeld wordt in het betaalde voetbal. De trainer was duidelijk kritisch over de nieuwe besluiten en begon zijn verhaal door te verwijzen naar het onderzoek waar Feyenoord-arts Casper van Eijck bij betrokken is. Daarin wordt gekeken wordt naar de gevaren van het coronavirus bij grote samenkomsten in de buitenlucht, zoals in De Kuip bijvoorbeeld.

Advocaat: 'Het is natuurlijk intens zonde, omdat het Erasmus ziekenhuis met dat project bezig is om uit te vinden wat nou echt de problemen zijn in een stadion. Nu hoorde ik ook van Casper van Eijck dat de resultaten bij de wedstrijd tegen ADO zéér positief waren. En zeker iets om mee door te gaan en het uit te vinden. Dan hoop ik wel dat onze burgemeester en wethouders iets kunnen doen om dat tegen Sparta een vervolg te kunnen geven. Dat is niet alleen voor ons belangrijk, maar eigenlijk voor heel Nederland. En niet alleen voor de voetbalsport. De belangen zijn duidelijk, laat ik het zo zeggen.'

De trainer vertelde het besluit van de overheid ten opzichte van de voetbalwereld maar moeilijk te kunnen begrijpen. 'We hadden het ook niet verwacht, maar dit is wel heel makkelijk scoren. Als je de resultaten ziet bij de thuiswedstrijd tegen ADO... En dan om te scoren door te zeggen: Oké, hup: de voetballerij eruit. Niet eens wetende of het (besmettingen, red.) daar wel echt gebeurt. Ze zeggen dat het gebeurt bij de verkeersstromen naar het stadion, maar dat weten ze ook niet zeker', aldus Advocaat.

Hij sloot het onderwerp af door de situatie in het betaalde voetbal te vergelijken met de situatie voor pretparken. Waarom is er daar geen probleem met verkeersstromen? 'Er mogen er wel vijf- of tienduizend bij de Efteling komen. Wat is het verschil dan? Ja, dat zit heel erg hoog bij mij. Ik gun dat de Efteling. Maar ze moeten iedereen wel over één kam scheren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.