Advocaat gooit Huth noodgedwongen direct voor de leeuwen

Reacties

Jannik Huth maakt zondag tegen Willem II al zijn debuut in het eerste elftal van Sparta Rotterdam. De Duitse goalie, die op de laatste dag van de transfermarkt overkwam van FSV Mainz 05, moet direct aan de bak voor de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Advocaat gooit Huth noodgedwongen direct voor de leeuwen

Eerste keus Roy Kortsmit ontbreekt vanwege een bilspierblessure en zijn vervanger in de wedstrijd tegen SC Heerenveen, Leonard Nienhuis, is vanwege privé-omstandigheden niet inzetbaar. Aangezien de Spaanse Belg Alex Craninx afgelopen week toestemming kreeg om terug te keren naar Spanje en in een eerder stadium Jong Sparta-doelman Bryan Janssen al naar FC Dordrecht mocht, zit Sparta plotseling dun in de sluitposten. De huidige doelman van de beloften, Michael Fabrie, zal als reservedoelman op het formulier staan tegen de Tilburgers.

Huth, die vanaf woensdag trainde bij Sparta, wordt vanwege zijn ervaring bij Mainz geacht er direct te kunnen staan. Qua communicatie kan de aanwezigheid van Jeffrey Chabot centraal in de verdediging nuttig zijn. Sparta was oorspronkelijk niet van plan om nog een doelman aan te trekken deze transferperiode, maar doordat de blessure van Kortsmit zich ernstiger liet aanzien dan oorspronkelijk gedacht werd de komst van Huth toch nog geregeld. Dat is door het plotselinge ontbreken van Nienhuis achteraf dus een nuttige daad gebleken.

'Pijnlijke constatering dat spelers blijkbaar niet graag naar Sparta komen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.