Advocaat geeft duidelijkheid over Berghuis en toont begrip voor kritiek

Reacties

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis is op de weg terug na een luchtweginfectie, maar kan aankomende zaterdag nog niet in actie komen in de oefenwedstrijden tegen Borussia Dortmund en MSV Duisburg. Dat liet Dick Advocaat zondag weten na het teleurstellende potje met FC Twente.

Advocaat geeft duidelijkheid over Berghuis en toont begrip voor kritiek
© Pro Shots

Berghuis ontbrak vorige week al tegen Sparta Rotterdam en kon ook zondag nog niet in actie komen. Voor aanvang van het treffen met Twente liet technisch directeur Frank Arnesen weten dat Berghuis er weer aan zit te komen, maar de aanvaller zal ook tegen Dortmund en Duisburg nog niet meespelen. Advocaat verwacht dat zijn captain in de week na deze wedstrijden, die allebei op zaterdag 22 augustus worden afgewerkt en twee keer een halfuur duren, zal gaan aansluiten.

Zonder Berghuis wist Feyenoord tegen Twente niet te vermaken. 'Ik kan me goed voorstellen dat mensen kritisch zijn, het was van beide kanten niet geweldig', zei Advocaat tegen FOX Sports. 'Dat waren de omstandigheden ook niet, maar we moeten ook een beetje de fout bij onszelf zoeken. We spelen nog steeds met mixelftallen en dat gaat vanaf nu wel veranderen.'

Advocaat benadrukt dat het duel van zondag ook weer niet te groot gemaakt mag worden. 'Onze criticasters moeten nu niet met allerlei tactische ideeën komen, daar moeten ze mee komen als je met het volledige elftal speelt. Deze oefenwedstrijd was voor ons vooral belangrijk om fysiek weer wat meer te krijgen, niet voor al dat andere', aldus de trainer.

Jens Toornstra weet ook dat het beter moet, maar heeft er vertrouwen in dat dit zal gaan lukken. 'Ten opzichte van vorig jaar zijn we sterker geworden', gelooft de middenvelder. 'We zijn nu vooral conditioneel bezig geweest en moeten nog naar elkaar toegroeien. Als we dezelfde spirit vinden als vorig jaar, dan kan het een mooi seizoen worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.