Advocaat en Pot gaan avontuur aan op Curaçao

Reacties

Dick Advocaat voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn trainersloopbaan. Met Cor Pot als rechterhand is hij een eenjarig contract overeengekomen als bondscoach van Curaçao.

Advocaat en Pot gaan avontuur aan op Curaçao
© Pro Shots

De 76-jarige Advocaat, die ook Kees Jansma en Casper van Eijck meeneemt, is de opvolger van Dean Gorré. Gorré werd in augustus 2023 aangesteld als interim-bondscoach, na positieve geluiden vanuit de spelersgroep. De spelers wilden dan ook graag met hem verder. Vorig jaar was Advocaat ook al in gesprek met de bond van Curaçao, toen ketste een deal af.

Advocaat liet in de media doorschemeren dat hij met pensioen was, maar eventueel open zou staan voor een leuke klus als bondscoach. Bij Curaçao, de nummer negentig van de FIFA-ranking, krijgt Advocaat onder anderen te maken met Sherel Floranus (Almere City), Juriën Gaari (RKC Waalwijk) en oud-Ajacieden Vurnon Anita en Roly Bonevacia.

De Hagenaar zat sinds afgelopen zomer zonder club. Hij had voor het laatst ADO Den Haag onder zijn hoede. Daarvoor werkte hij onder meer voor Feyenoord, FC Utrecht, Sparta, Sunderland, AZ en PSV. Als bondscoach was hij eerder actief voor Irak, Servië, Rusland, Zuid-Korea, Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.