Advocaat weer in gesprek met Curaçao voor rol als bondscoach

Reacties

Dick Advocaat gaat toch weer in gesprek met de bond van Curaçao om eventueel de positie van bondscoach in te vullen. De 76-jarige coach zag enkele maanden geleden nog af van een nieuw avontuur. Het nieuws over de onderhandelingen tussen Curaçao en Advocaat betekent ook dat het land niet doorgaat met huidig bondscoach Dean Gorré.

Advocaat weer in gesprek met Curaçao voor rol als bondscoach
© Pro Shots

Gorré werd in augustus 2023 aangesteld als interim-bondscoach, na positieve geluiden vanuit de spelersgroep. De spelers wilden dan ook graag met hem verder, inmiddels is besloten om Gorré te laten vervangen en in gesprek te gaan met Advocaat. Vorig jaar was de ervaren trainer ook al in gesprek met de bond van Curaçao, toen kwam het niet tot een akkoord.

'Er zijn nog te veel open eindjes om op dit moment het avontuur aan te gaan', zei Advocaat toen. 'Dan heb je het over zaken in de organisatie, die eerst goed moeten worden geregeld. Wel heb ik een aantal fijne gesprekken gevoerd en ben ik over het sportieve project positief. Mogelijk dat het in de nabije toekomst alsnog concreet kan worden, maar voorlopig is het niet langer meer een optie.'

Die nabije toekomst volgt dus snel voor Advocaat. Hij zat sinds het einde van afgelopen seizoen zonder club, toen hij vertrok bij ADO Den Haag. Sindsdien verscheen hij regelmatig op tv als analist, maar een nieuw avontuur lonkt dus. De spelersgroep van Curaçao komt in maart weer bij elkaar voor de volgende interland, de bond hoopt in januari de onderhandelingen af te ronden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.