Adúriz vergelijkt Super Cup-winst met vaderschap

Reacties

Athletic de Bilbao zorgde voor een enorme stunt door in de strijd om de Super Cup het grote Barcelona te kloppen. Aritz Adúriz verklaarde na afloop dat alleen het vaderschap een mooier cadeau is dan de onverwachte prijs, de eerste in 31 jaar tijd.

Adúriz vergelijkt Super Cup-winst met vaderschap

Nadat de heenwedstrijd in Bilbao was geëindigd in een 4-0 veegpartij in het voordeel van de thuisploeg, werd het maandagavond tijdens de return in Barcelona 1-1. Grote man tijdens het tweeluik was Aritz Adúriz (foto), die vier van de vijf Bilbao-treffers in de twee wedstrijden voor zijn rekening nam. Wat hem betreft was de winst van de Super Cup een van de hoogtepunten uit zijn leven.

Na afloop sprak hij tegenover Spaanse media lyrisch: 'Zelfs als we dit van tevoren hadden mogen uittekenen, had het niet zo goed kunnen gaan als het vandaag ging. Prijzen winnen is het allermooiste, helemaal als dat tegen Barça gebeurt.' Volgens Adúriz was er in zijn leven slechts één gebeurtenis belangrijker. 'De mooiste dag ooit was de geboorte van mijn dochter, maar dit is een goede tweede.'

Ook aanvoerder Carlos Gurpegui was door het dolle heen. 'Fantastisch, een droom die uitkomt. Als er één club ter wereld is die dit verdient, is het Bilbao wel.' Daarmee was coach Ernesto Valverde het eens. 'De eerste helft was lastig, zij zetten ons onder druk. Maar de tweede helft was beter, we hebben nu eindelijk de prijs die deze mensen verdienen', verwees hij naar de supporters van zijn club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.