Athletic de Bilbao legt zwakke plekken Barça pijnlijk bloot

Reacties

Athletic de Bilbao heeft in de strijd om de Spaanse Super Cup een ongenadig pak slaag uitgedeeld aan Barcelona. De Catalanen zullen ongetwijfeld hun excuses aanvoeren, maar het resultaat spreekt boekdelen (4-0).

Athletic de Bilbao legt zwakke plekken Barça pijnlijk bloot

Natuurlijk miste Barcelona zijn steraanvaller Neymar, geveld door de bof. Lionel Messi haakte na een lang en zwaar vorig seizoen pas laat aan in de voorbereiding. En dan was er nog die verre reis naar Tbilisi, waar dinsdagavond de strijd om de Europese Super Cup plaatsvond. Die beker werd door de Catalanen na verlenging gewonnen, na een slopende strijd (5-4).

Maar Ernesto Valverde had die wedstrijd goed bekeken. De trainer van Athletic Bilbao zag Barcelona in Georgië een 4-1 voorsprong weggeven en wist duidelijk waar de kansen voor zijn ploeg lagen in het heenduel van deze tweekamp. Al is daarbij een beetje geluk altijd meegenomen, zoals bij de poging die Mikel San José na een klein kwartier deed.

Marc-André ter Stegen kwam na twaalf minuten ver zijn doel uit om een bal weg te koppen, waarna de middenvelder van Bilbao geen seconde nadacht. Met een ferme trap van iets over de middenlijn stuurde hij de bal retour richting het doel van de Duitser, die de bal buiten zijn bereik in de netten zag belanden.

Sabin Merino (links) en Luiz Suarez vechten een kopduel uit.
Sabin Merino (links) en Luiz Suarez vechten een kopduel uit.

Barcelona liet zich niet van de wijs brengen door deze wondergoal en kreeg ook kansen. Messi miste echter en Pedro, die ondanks de transferperikelen in de basis starte, raakte kort na rust de lat. Maar daarna bleken de Catalanen achterin opnieuw kwetsbaar. En het tactisch zo geprezen Bilbao wist dat in een tijdsbestek van nog geen kwartier perfect uit te buiten.

Aritz Adúriz werd met een zuivere hattrick de grote held van Baskenland. Zijn rake kopstoot luidde de ondergang van Barça in (2-0), maar met name het geschutter van Dani Alves was een Champions League-winnaar onwaardig. Eerst verdedigde hij slecht uit, waarna de bal voor de voeten kwam van Adúriz. Even later veroorzaakte de back vrij onnozel een penalty met een duwfout, waarna Adúriz het buitenkansje met beide handen aangreep (4-0).

Over drie dagen volgt er nog een return in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.