ADO zet Van den Bergh op non-actief na rode kaart

Ricky van den Bergh is opnieuw in botsing gekomen met de clubleiding van ADO Den Haag. De middenvelder is een week lang niet welkom tijdens de trainingen van de eerste selectie.

Van den Bergh kwam tegen PSV (5-1 nederlaag) tijdens de eerste helft als invaller binnen de lijnen bij ADO. Vijf minuten na zijn entree kreeg hij al een rode kaart van scheidsrechter Roelof Luinge voor een wilde tackle op de benen van Ibrahim Afellay.

Van den Bergh moest eerder dit seizoen ook al op het matje komen bij de clubleiding van ADO na zijn rode kaart tegen VVV-Venlo. Hij kreeg toen, net als ploeggenoot Karim Soltani, twee gele kaarten.

Ook tegen PSV beëindigde ADO de wedstrijd met negen man. Lex Immers kreeg direct rood na een charge ten opzichte van Danko Lazovic. Immers moet naast een schorsing voor zijn rode kaart ook vrezen voor een extra straf. De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat waarschijnlijk een onderzoek instellen naar het gedrag van de middenvelder bij het verlaten van het veld.