ADO verzuimt koploper te worden, FC Groningen wint ook niet van Emmen

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om naar de eerste plek in de Keuken Kampioen Divisie te stijgen. De hofstedelingen bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel bij Jong Ajax en blijven daardoor derde staan. Ook bij FC Groningen - FC Emmen, de 'Dick Lukkien-derby', werd niet gescoord. Meer spektakel was er in Eindhoven.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 0
ADO Den Haag

Roda JC Kerkrade verloor afgelopen zaterdag met 0-1 van Willem II en dat betekende dat ADO Den Haag maandag de koppositie in de KKD kon overnemen. Dan moest de ploeg van Darije Kalezic wel winnen bij Jong Ajax, dat weliswaar onderaan staat, maar de vorige drie thuiswedstrijden niet verloor. ADO gaf direct na het eerste fluitsignaal druk naar voren en kreeg ook al snel de eerste kansen. Charlie Setford van Jong Ajax hield zijn doel echter schoon.

Na de sterke openingsfase zakte het wat in bij ADO. Kort na rust resulteerde dat in een grote kans voor Jong Ajax, maar Jaydon Banel werkte de bal van dichtbij op ADO-keeper Kilian Nikiema. De bezoekers speelden een teleurstellende tweede helft en maakten dan ook geen aanspraak op de overwinning die de ploeg naar de koppositie zou hebben geholpen. Jong Ajax blijft ondanks het gepakte puntje de hekkensluiter van de ranglijst.

FC Groningen
0 - 0
FC Emmen
FC Emmen

FC Groningen - FC Emmen was natuurlijk een bijzondere wedstrijd voor Dick Lukkien, die jarenlang bij Emmen werkte en afgelopen zomer de overstap naar zijn droomclub Groningen maakte. Daar gaat het vooralsnog niet zoals gewenst en voor het duel van maandag greep de trainer in, door een keeperswissel door te voeren (Hidde Jurjus voor Michael Verrips) én topaankoop Kevin van Veen op de bank te zetten. Kristian Lien startte in de punt van de Groningse aanval.

Lien kon in een wedstrijd met kansen voor beide ploegen het verschil niet maken. Groningen probeerde het in eigen huis absoluut, en na een klein half uur raakte Romano Postema de lat, maar de score kwam nooit in beweging. Daar kon ook Van Veen in zijn invalbeurt van een minuut of tien geen verandering in brengen. Groningen heeft nu zeven van zijn eerste elf wedstrijden niet gewonnen en staat dertiende in de KKD. Emmen is de nummer vijf van de ranglijst.