ADO-trainer Franken kan tranen niet bedwingen en loopt weg bij interview

Reacties

De uitschakeling tegen Excelsior is hard aangekomen bij Giovanni Franken. De interim-trainer leek ADO Den Haag zondag naar de Eredivisie te loodsen, maar dat was buiten de veerkracht van de bezoekers gerekend. Franken kon zijn tranen na afloop niet bedwingen.

ADO-trainer Franken kan tranen niet bedwingen en loopt weg bij interview
© Twitter ESPN
ADO Den Haag
ADO Den Haag
ns
4 - 4
Excelsior
Excelsior

Twaalf minuten voor tijd ging ADO nog aan de leiding, maar Excelsior sleepte in de extra speeltijd een verlenging uit het vuur. Na penalty's trokken de Kralingers uiteindelijk aan het langste eind. 'Je houdt van wedstrijden met emoties, daar zijn ze ook voor. Het wordt toch weer een klassieker of een thriller. Het spijt mij en het team dat we de supporters niet hebben kunnen geven wat we willen', sprak Franken na afloop voor de camera van ESPN.

Terwijl de ADO-supporters al langs de lijn stonden om een feestje te vieren, kreeg de ploeg de deksel op de neus. Voor Franken was het lastig zijn spelers nog aan te sturen. 'De supporters geven alles, dat zag je ook in de betrokkenheid dat ze op het veld stonden. Dan is het moeilijk om te blijven coachen. Mensen liepen gewoon voor je neus langs, het leken wel buitenlandse taferelen hier. Dat zie je in Latijns-Amerika. Ik werd een paar keer serieus belemmerd, dat vond ik jammer. Het is aan de directie en betrokkenen om dat te evalueren.'

Tranen
Waar Excelsior zich na de zomer meldt in de Eredivisie, wacht ADO een nieuwe kans in de Keuken Kampioen Divisie. Toen Franken werd gevraagd naar de voorbereiding op volgend seizoen, schoot hij vol. 'Dat raakt me natuurlijk, want we waren twee keer erg dichtbij. Ja, het raakt me.' Na die woorden vertrok hij richting de kleedkamer. Franken had volgend seizoen sowieso niet voor de groep gestaan, de coach heeft nog niet de juiste papieren. Daar sprak hij zich voor de wedstrijd al over uit tegenover VI.

Overigens is de kans groot dat Franken in het Cars Jeans Stadion wordt opgevolgd door Dirk Kuijt. De 41-jarige oud-international is de voornaamste kandidaat voor de trainersklus bij ADO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.