ADO toont veerkracht in onzekere tijden, FC Emmen bevrijdt zichzelf

Jong AZ heeft de koppositie aan Excelsior moeten afstaan. FC Emmen boekte een overtuigende en bevrijdende zege, terwijl ADO Den Haag ontsnapte aan meer leed.

In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de zesde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
TOP Oss
TOP Oss
3 - 3
ADO Den Haag

Terwijl het voortbestaan van de club op het spel staat tijdens het volgende hoofdstuk in de overnamesoap, reisde ADO Den Haag af naar Oss. Een welkome zege als teken van leven bleek te hoog gegrepen voor de ploeg van Ruud Brood. Tot twee keer toe kwamen de Haagse gasten in de eerste helft op voorsprong. De goals van Thomas Verheydt en Samy Bourard werden door Rick Stuy van den Herik en Kay Tejan beantwoord.

Door de tweede treffer van Stuy van den Herik dreigde ADO zelfs met lege handen huiswaarts te moeten keren. Dat leed bleef de Haagse ploeg bespaard dankzij Dhoraso Moreo Klas, die in de 86ste minuut als invaller de redder in nood werd. Op het sportieve vlak wel te verstaan.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 1
Jong FC Utrecht

Jong AZ had de eerste vier duels gewonnen en was dankzij die perfecte start koploper. Tegen Jong FC Utrecht kwam een einde aan die status. Ernest Poku dacht in de eerste helft nog de score te hebben geopend voor de Alkmaarse gasten, maar zag hoe scheidsrechter Sam Dröge een streep zette door de treffer omdat het spel wat hem betreft te snel was hervat. Uiteindelijk bleek zelfs een punt AZ niet gegund. Nick Venema kroonde zich met zijn treffer in de 57ste minuut tot matchwinner.

Excelsior
Excelsior
3 - 1
FC Dordrecht

Excelsior is de nieuwe koploper. De ploeg van Marinus Dijkhuizen keek bij rust nog wel tegen een achterstand aan. FC Dordrecht zocht de kleedkamer na 45 minuten op met een 0-1 stand, die te danken was aan Nikolas Agrafiotis. In het eerste kwartier van de tweede helft stelde de Kralingers orde op zaken in de Rijnmond-derby met een hoofdrol voor Marouan Azarkan. De Feyenoord-huurling tekende voor de gelijkmaker en stond aan de basis van de 2-1 van Julian Baas. Thijs Dallinga maakte in de extra tijd een einde aan de onzekerheid.

De Graafschap
0 - 3
FC Volendam
FC Volendam

Na drie overwinningen op rij heeft De Graafschap een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. FC Volendam zette De Superboeren op De Vijverberg te kijk. Kort voor rust sloegen Gaetano Oristanio en Daryl van Mieghem een gat namens de gasten, die in de 53ste minuut via Robert Mühren uit een strafschop de genadeklap uitdeelden en daarmee de opmars van De Graafschap tot stilstand lieten komen.

Jong PSV
Jong PSV
3 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

De kleine kraker was ook het duel van de gewezen Oranje-internationals Ruud van Nistelrooy en John Heitinga, die als trainer op de bank zitten bij respectievelijk Jong PSV en Jong Ajax. De laatste zag zijn ploeg de eerste slag slaan. Na een fraaie pass van Naci Ünüvar opende Youri Regeer de score namens de Amsterdammers. Het antwoord van PSV was overtuigender. Nigel Thomas en Dante Sealy draaiden in de eerste tien minuten van de tweede helft de rollen om. Johan Bakayoko zorgde in de 79ste minuut voor de beslissing.

FC Emmen
FC Emmen
7 - 1
MVV Maastricht

FC Emmen heeft een bevrijdende overwinning geboekt. MVV Maastricht zorgde voor een tegenvaller door brutaal de leiding te nemen dankzij een schitterende goal van Sven Blummel. Maar voor rust had de Drentse ploeg orde op zaken gesteld. Jeredy Hilterman en Rui Mendes (2x) deden van zich spreken door te scoren. Azzeddine Toufiqui verdiende extra lof voor zijn 3-1. Met buitenkant voet schoot hij de bal bekeken in de kruising.

In de tweede helft zette FC Emmen de goede lijn door met een hoofdrol voor Mendes, die met nog twee goals de voorsprong naar 5-1 tilde. Hilterman deed MVV met de 6-1 nog meer pijn, voordat een eigen doelpunt van Matteo Waem de Limburgse nachtmerrie compleet maakte.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 1
FC Den Bosch

VVV-Venlo dreigde op eigen veld ten onder te gaan. FC Den Bosch kwam in de 67ste minuut via Roy Kuijpers op voorsprong. Het venijn zat in de staart in De Koel. Yahcuroo Roemer bracht in de 87ste minuut de wedstrijd in evenwicht, waarna Brian Koglin op schitterende manier de Limburgers in de extra tijd in extase bracht; 2-1.