Bom onder ADO: licentie op losse schroeven

Reacties

Het voortbestaan van ADO Den Haag is serieus in gevaar gekomen. Waar de club op donderdag nog meldde dat de laatste hobbel voor een overname was weggenomen, vrezen betrokkenen inmiddels voor het voortbestaan van de club.

Bom onder ADO: licentie op losse schroeven

Zoals bekend staat ADO Den Haag al langere tijd te koop. De laatste overgebleven partij is de Groep Lentze/Jol. Zij hebben een principeakkoord bereikt over de overname, maar enkel onder de voorwaarde dat ADO het stadion over kan nemen. Er ligt een bedrag van tien miljoen euro klaar om onder meer het stadion en de parkeerplaatsen over te nemen.

Op donderdag kwam de huidige clubleiding van ADO met een ronkend persbericht. Alle drempels zouden zijn geslecht, het stadion zou verworven kunnen worden. Het persbericht zorgde voor verbazing bij zowel de gemeente als de potentiële kopers: zover was het nog helemaal niet.

VI heeft een brief in handen die is ondertekend door burgemeester Jan van Zaanen en naar ADO is verstuurd op 8 september. Daarin schrijft de burgervader over de mogelijke aankoop van het stadion: 'Dit is een nieuwe en bovendien complexe vraag die uitzoekwerk- en tijd vraagt.' Dat is vreemd, want De Groep Lentze/Jol heeft de aankoop van het stadion altijd als speerpunt gehad. VI schreef hier al eerder over.

De burgemeester van Den Haag zegt tijd nodig te hebben om het bod van tien miljoen euro in overweging te nemen, maar zoveel tijd heeft ADO niet meer. Vandaag (vrijdag) vervalt de tweede termijn die de KNVB voor het afgeven van een garantstelling van vijf miljoen euro. Wederom drie punten aftrek dreigt.

Bovendien verloopt het overnamevoorstel van De Groep Lentze/Jol vandaag om 16.00 uur. En als ADO medio oktober die vijf miljoen nog altijd niet heeft, verliest het haar proflicentie.

Na maanden van pokeren en politiek is tijd plots de grootste tegenstander van ADO. De gemeente zegt te laat te zijn geïnformeerd over de stadionwensen, ADO wijst in een brief via de herstructureringsdeskundige naar de gemeente. Feit is dat er snel een garantstelling van vijf miljoen euro moet komen. Anders is het de KNVB die beslist over de toekomst van de club. De politieke partij Hart voor Den Haag van Richard de Mos wil nu een spoeddebat.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.