ADO nóg prominenter in de etalage om faillissement af te wenden

Reacties

In een uiterste poging om een overnamekandidaat te vinden, heeft ADO Den Haag samen met diverse bestuursorganen een belangrijk besluit genomen. De gedegradeerde club zag twee kandidaat-kopers afhaken, waardoor een race tegen de klok is ontstaan.

ADO nóg prominenter in de etalage om faillissement af te wenden
© Pro Shots

'ADO Den Haag heeft naar het zich laat aanzien tot het eind van de maand om tot een oplossing te komen', schreef de club eerder. De hekkensluiter van vorig seizoen heeft uitgezocht waarom overgebleven kandidaten voor de overname van ADO Den Haag zijn afgehaakt.

'Het blijkt dat de laatst overgebleven kandidaten voor overname van ADO Den Haag met name op twee punten zijn afgehaakt. Ten eerste de huurprijs van het stadion en ten tweede de bestuursstructuur', schrijft ADO Den Haag in een update op de clubwebsite.

De directie, De Raad van Commissarissen en beide minderheidsaandeelhouders (HFC ADO Den Haag en Stichting Toekomst ADO) zijn daarop samengekomen en hebben besloten om hun aandeel, bevoegdheden en posities onvoorwaardelijk beschikbaar te stellen ten behoeve van een nieuwe aandeelhouder. Zo wordt het aantrekkelijker voor een overnamekandidaat om daadwerkelijk in te stappen.

ADO Den Haag roept tevens de Chinese eigenaar United Vansen (UVS) op hetzelfde te doen met de aandelen. Op deze manier hoopt de club dat overnamekandidaten weer aan tafel komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.