ADO moet deel van stadion sluiten bij flinke storm

Reacties

Een gedeelte van het Cars Jeans Stadion moet preventief gesloten worden als de windkracht hoger is dan 8. Dat is besloten door het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Den Haag, zo meldt ADO.

ADO moet deel van stadion sluiten bij flinke storm
© Pro Shots

De club benadrukt dat uit de veiligheidsinspecties niet is gebleken dat het stadion niet veilig is bij heftige weersomstandigheden. Wel is op basis van een veiligheidsinspectie van een extern bureau besloten dat er twee aanvullende onderzoeken nodig zijn om definitief te kunnen garanderen dat de veiligheid in orde is bij een erg krachtige wind.

Het besluit vanuit de gemeente heeft geen gevolgen voor de komende thuiswedstrijden van ADO. De huidige weersomstandigheden baren namelijk geen zorgen. ADO speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen Ajax en sluit woensdag de eerste seizoenshelft in eigen huis af met een duel met PEC Zwolle.

ADO hoopt dat eind februari of begin maart de extra onderzoeken zijn afgerond. Dan moet er groen licht vanuit de gemeente komen dat er geen extra maatregelen nodig zijn als de windkracht hoger is dan 8.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van ADO Den Haag - Ajax?
  • 11% Zege ADO Den Haag (206 stemmen)
  • 5% Gelijkspel (87 stemmen)
  • 84% Zege Ajax (1.579 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.