ADO maakt in twee minuten tijd van een nederlaag een overwinning

ADO Den Haag is zaterdag ontsnapt aan averij bij Jong AZ. De ploeg van Darije Kalezic kwam tegen de Alkmaarse beloften op achterstand, maar draaide de wedstrijd in de tweede helft in een tijdsbestek van twee minuten om: 1-2.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 2
ADO Den Haag

ADO schakelde midweeks Sparta Rotterdam uit in het bekertoernooi en hoopte het kalenderjaar zaterdag op een goede manier te kunnen afsluiten. Jong AZ wilde daar echter niet zomaar aan meewerken en nam kort voor rust de leiding via Ro-Zangelo Daal. Na een goede individuele actie liet hij Tim Coremans kansloos.

Daryl van Mieghem miste kort hierna nog een goede kans op de gelijkmaker, waardoor ADO na rust in de achtervolging moest. Ruim twintig minuten voor tijd trok Malik Sellouki de stand terug in evenwicht: Henk Veerman legde de bal met het hoofd klaar voor de invaller, die vervolgens succesvol afdrukte. En haast direct hierna zette Joel Ideho ADO zelfs op voorsprong: 1-2.

ADO hield Jong AZ in het restant succesvol van zich af. De ploeg van Kalezic is de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie en staat acht punten achter op koploper Willem II.