ADO kan eindelijk juichen onder interim-trainer Franken

ADO Den Haag heeft maandag voor het eerst in vier wedstrijden weer gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. De overwinning op Telstar was tevens de eerste van Giovanni Franken als interim-trainer.

ADO Den Haag
2 - 1
Telstar
Telstar

ADO-Telstar werd eerder uitgesteld nadat een deel van het dak van het Cars Jeans Stadion was losgekomen tijdens een storm. Maandag troffen de ploegen elkaar alsnog. ADO strijdt voor een ticket voor de play-offs om promotie, maar Telstar kreeg in de eerste helft goede kansen op een goal via Sven van Doorm en Glynor Plet. De spits van de bezoekers raakte de lat.

Na rust was het juist ADO dat op voorsprong kwam. De bal ging al vroeg in de tweede helft op de stip na een overtreding van Özgür Aktas. Thomas Verheydt nam plaats achter de bal en schoot raak voor zijn 22ste competitietreffer van het seizoen. Plet maakte na 81 minuten gelijk met een intikker van dichtbij, maar ADO won alsnog door een goal van Amar Catic, die profiteerde van geklungel achterin bij Telstar.

Interim-trainer Franken, die de ontslagen Ruud Brood opvolgde, boekte zo zijn eerste zege als eindverantwoordelijke. Eerder verloor ADO met 6-3 van Jong Ajax en speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven en FC Volendam.