ADO houdt Roda JC in Kerkrade op een gelijkspel

Het soms heel aardige maar ook rommelige duel tussen Roda JC en ADO Den Haag eindigde onbeslist: 1-1. Beide doelpunten in Limburg werden al snel gemaakt.

Een knullige fout van Aleksandar Radosavljevic, de Sloveense international van ADO, leidde na negen minuten het openingsdoelpunt van Roda JC in. De middenvelder verloor de bal iets over de eigen helft aan Mads Junker die aan een lange rush begon en met een tikje breed de mee opgekomen Willem Janssen (foto) bediende. ADO-doelman Gino Coutinho was kansloos op zijn schot van binnen het strafschopgebied.

Vier minuten later produceerde Dmitriy Bulykin met het hoofd zijn elfde competitiedoelpunt. De Russische topscorer van ADO Den Haag was na een hoekschop van Charlton Vicento sneller bij de bal dan Pa-Modou Kah: 1-1. Roda JC en ADO braken soms gevaarlijk uit maar tot concreet gevaar voor de doelen kwam het zelden.

In de eerste fase van tweede helft kreeg de defensie van ADO meer te verduren, maar het spelbeeld veranderde langzaam. Toch was de thuisploeg in de slotfase van het duel dicht bij een treffer. Rihairo Meulens schoot knap in, Coutino redde vakkundig.

ADO Den Haag verloor de afgelopen twee wedstrijden - van Feyenoord en AZ - en blijft door het gelijkspel bovenin de middenmoot staan. Roda JC staat op de zesde plaats. Foto: VI Images