ADO haalt met Van Buren Champions League-ervaring in huis

Reacties

ADO Den Haag heeft zich wederom versterkt. Mick van Buren komt per direct op huurbasis over van Slavia Praag.

ADO haalt met Van Buren Champions League-ervaring in huis
© Pro Shots

Met Van Buren haalt ADO Den Haag Champions League-ervaring in huis. De 27-jarige aanvaller speelde dit seizoen als invaller mee in de thuiswedstrijden van Slavia Praag tegen Borussia Dortmund en Barcelona. Tegen de derde tegenstander in Groep F van de Champions League, Internazionale, kwam Van Buren niet in actie. Vorig seizoen maakten Van Buren en Slavia Praag al indruk in Europa door de kwartfinale van de Europa League te halen. Daarin werd verloren van Chelsea, de uiteindelijke winnaar.

Van Buren speelde in Nederland al voor Excelsior. Met de club uit Kralingen speelde hij elf wedstrijden in de Eredivisie. In 2013 verkaste de vleugelaanvaller naar het Deense Esbjerg. Daar speelde hij drie seizoenen. Slavia Praag pikte hem in 2016 gratis op in Denemarken. In zowel Denemarken als Tsjechië deed Van Buren de nodige Europese ervaring op met in totaal negentien optredens in de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik kijk er erg naar uit om aan te sluiten bij de groep', zegt Van Buren op de clubwebsite van ADO Den Haag. 'Ik ben erg gemotiveerd om bij deze mooie club weer in de Eredivisie te kunnen spelen. Ik ga er alles aan doen om ADO Den Haag te helpen met het realiseren van handhaving op het hoogste niveau. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken', aldus Van Buren die tijdens de nieuwjaarsreceptie van ADO Den Haag werd gepresenteerd.

Vierde versterking
Van Buren is alweer de vierde winterse versterking van ADO. Sam Stubbs (Middlesbrough), George Thomas (Leicester City) en Laurens De Bock (Leeds United) werden eerder al naar Den Haag gehaald. Sem Steijn keerde daarnaast terug van een verhuurperiode bij Al-Wahda FC. Mohammed Hamdi, algemeen directeur van ADO Den Haag, is blij met de komst van de nieuwe spelers. 'Na de teleurstellende eerste seizoenshelft waren we op zoek naar nieuw elan. Dat hebben we nu gevonden. De urgentie om de markt nog op te gaan is nu minder hoog geworden, maar we sluiten onze ogen niet voor buitenkansjes die zich nog kunnen aandienen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

In april vorig jaar sprak VI's Chris Tempelman nog uitgebreid met Mick van Buren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.