ADO Den Haag wil stunten met Pardew als trainer

Reacties

Alan Pardew is de nieuwste kandidaat om trainer van ADO Den Haag te worden. Nadat de eerste twee opties van de club, Martin Jol en Maurice Steijn, niet toehapten lijkt de Engelse manager wel degelijk een serieuze gegadigde voor de vacante trainerspositie te zijn.

ADO Den Haag wil stunten met Pardew als trainer
© Pro Shots

Sky Sports maakte melding van het feit dat ADO Den Haag en Pardew reeds met elkaar in gesprek zijn en beweerde ook te weten dat het zou gaan om een aanstelling alleen voor de rest van dit seizoen. De onderhandelingen zijn gaande, de mogelijkheden om de ploeg te versterken voor aanvang van de tweede seizoenshelft en de financiële eisen van de manager zijn de belangrijkste gesprekspunten.

Dat laatste zou passen in het plaatje dat ADO Den Haag voor ogen heeft. De gesprekken met Steijn liepen immers vorige week spaak omdat de Haagse oefenmeester niet halverwege het seizoen in wil stappen. Voor het komende seizoen is hij wel degelijk een serieuze kandidaat, al maakte algemeen directeur Mo Hamdi ook duidelijk dat er geen bindende afspraken gemaakt zijn.

'We hebben geen afspraak gemaakt dat Maurice vanaf komend seizoen de nieuwe trainer is. Dat kan ook niet, want je ziet om je heen diverse trainersplekken open vallen en er kan altijd iets anders op het pad van Maurice komen. Wij moeten voor onszelf nu de keuze maken of we een trainer aanstellen voor een half seizoen om daarna een nieuwe trainer aan te stellen of dat we direct iemand voor 2,5 seizoen vastleggen.'

Gesprekken
Op namen wilde Hamdi eerder op maandag nog niet ingaan, wel bevestigde hij dat er gesprekken gaande zijn. 'Voor 1 januari moet er duidelijkheid zijn, liefst zo snel mogelijk uiteraard. Ook wat betreft nieuwe spelers. Jeffrey van As is als technisch manager daarmee bezig en hopelijk kan de nieuwe trainer daar ook een rol in spelen.' Sinds het vertrek van Fons Groenendijk is assistent-trainer Dirk Heesen op interim-basis hoofdtrainer. Hij zal ook de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar, zondag uit bij Ajax, als hoofdverantwoordelijke op de bank zitten.

© Pro Shots

De 58-jarige Pardew vervulde sinds april 2018 geen rol meer als manager. Hij werd toen ontslagen bij West Bromwich Albion. Eerder werd de Londenaar bij Crystal Palace en West Ham United ook vroegtijdig aan de kant geschoven, bij Newcastle United deed hij het wel goed en leidde hij de club zelfs naar Europees voetbal.

Toekomstplannen
Hamdi presenteerde maandagmiddag in het Cars Jeans Stadion enkele toekomstplanen voor de korte, middellange en lange termijn. De samenwerking met de Chinese eigenaar, het overstappen op natuurgras, het in te richten nieuwe trainingscomplex op de oude Zuiderpark-selectie en het aantrekken van Aziatische spelers waren enkele pijlers voor de toekomst.

'Ik begrijp dat het lastig is om in deze situatie over de langere termijn te praten, de korte termijn vraagt terecht alle aandacht. Zonder korte termijn is er geen lange termijn. Degradatie zou een ramp zijn, dan worden we teruggeworpen en lopen de plannen vertraging op. We moeten alles doen om dat te voorkomen. United Vansen wil daarbij helpen en meedenken. Over geld zijn geen afspraken gemaakt, het gaat om het hebben van een plan. Daar zijn we nu druk mee bezig.'

Er was meer nieuws rond ADO Den Haag maandag:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.