ADO Den Haag speelt zich veilig tegen AZ

AZ speelde niet briljant in het Zuiderpark maar leek wel zijn twintigste overwinning van het seizoen te gaan behalen. Totdat ADO Den Haag alsnog profiteerde van het lange en zware seizoen dat de Alkmaarders in benen hebben en in het Haags kwartiertje laat toesloeg (2-1).

ADO Den Haag speelt zich veilig tegen AZ

ADO waande zich vlak na de winterstop al veilig maar door drie nederlagen op rij bleef de nacompetitie dreigend dichtbij. Met de zege op AZ hoeft de ploeg van Frans Adelaar zich geen zorgen te maken. Het gat van zeven punten met RBC Roosendaal is met geen mogelijkheid meer te overbruggen in de laatste twee duels.

Voor AZ is de strijd om de tweede plaats definitief voorbij. De marge met Ajax, dat de voorronde plek in de Champions League bezet, is opgelopen tot zeven punten. En dus moet de stuntploeg van Co Adriaanse genoegen nemen met plaatsing voor de UEFA Cup.

In Den Haag kreeg ADO voldoende kansen om AZ punten af te troggelen. Toch namen de Noord-Hollanders via Kenneth Perez na bijna een uur spelen een 1-0 voorsprong. Pas in de laatste drie minuten keerde ADO het tij. Twee invallers kantelden de wedstrijd. Geert Den Ouden maakte met wat geluk de 1-1 en Eljero Elia zorgde voor het winnende doelpunt.

Bekijk hier al onze video's