ADO Den Haag pikt nieuwe spelers op in Zwitserland

ADO Den Haag heeft met Sander Keller een opvolger gevonden voor de naar PSV vertrokken Timothy Derijck. Naast de centrale verdediger willen de Hagenaars ook Sandro Calabro uit Zwitserland terughalen.

ADO Den Haag pikt nieuwe spelers op in Zwitserland

De namen Keller en Ramon Zomer prijkten hoog op het Haagse verlanglijstje om de defensie te versterken. Nadat Ramon Zomer voor SC Heerenveen koos, richtte ADO Den Haag zich op Keller. Bij zijn Zwitserse werkgever Xamax Neuchatel kwam Keller dit seizoen niet in de plannen voor. Met Keller is ADO Den Haag persoonlijk rond, met de Zwitserse club moeten de laatste formaliteiten nog worden afgerond. Xamax liet al weten dat Keller transfervrij mag vertrekken.

De inmiddels 31-jarige Keller stond sinds 1999 onder contract bij FC Utrecht. Hij werd drie seizoenen lang uitgeleend aan RBC Roosendaal. Tijdens zijn Zwitserse avontuur maakte hij drie treffers in zestien duels. Ook De Graafschap en Heracles Almelo hadden serieus interesse in de mandekker.

Trainer Maurice Steijn lijkt het vizier op Zwitserland gericht te hebben, want ook de naam van Sandro Calabro komt voor op een lijst. De spits speelde van 2001 tot 2003 al voor de Haagse club. Via FC Utrecht, FC Volendam, Helmond Sport en VVV Venlo belandde Calabro vorig seizoen bij FC Sankt Gallen. Met die club, waar hij twee keer scoorde in vijftien duels, degradeerde hij, waarna hij al openlijk op een vertrek zinspeelde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's