ADO Den Haag huurt Juventus-verdediger Del Fabro

Reacties

ADO Den Haag heeft zaken gedaan met Juventus. Trainer Aleksandar Rankovic krijgt voor de rest van dit seizoen de beschikking over de 25-jarige centrale verdediger Dario Del Fabro.

ADO Den Haag huurt Juventus-verdediger Del Fabro
© ADO Den Haag

ADO huurt de Italiaan en profiteert in de toekomst mee als Juventus besluit Del Fabro te verkopen. Mocht Juventus, waar de speler nog een contract heeft tot medio 2023, hem na dit seizoen aan een andere club verkopen, dan ontvangt de Haagse club meer dan als dat in een later stadium gebeurt.

Juventus nam Del Fabro drie seizoenen geleden voor 4,5 miljoen euro over van Cagliari, maar de ruim één meter en negentig centimeter lange defensieve kracht speelde in Turijn nooit in het eerste elftal. Vorig seizoen was hij verhuurd aan het Schotse Kilmarnock. Daar viel hij met name op met zijn hoge percentage gewonnen duels. In Italië was hij eerder op huurbasis actief bij de Serie B-clubs Novara en Cremonese.

Del Fabro is inmiddels medisch gekeurd in Den Haag. Met Peet Bijen en Shaquille Pinas was het centrum van de verdediging vooralsnog mager bezet. De alternatieven waren eigenlijk alleen middenvelder Danny Bakker (die weg mag als een geïnteresseerde club zich meldt) en de jonge, onervaren Jamal Amofa.

Zestiende aanwinst
Del Fabro is de zestiende nieuwe speler bij ADO Den Haag. De prioriteit qua versterkingen ligt nu nog voorin: een buitenspeler en/of een spits of een speler die beide posities in kan vullen.

ADO Den Haag is de competitie gestart met drie nederlagen en gaat zaterdag op bezoek bij VVV-Venlo.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.