ADO Den Haag deelt statement na rellen: 'Het is te gênant voor woorden'

Reacties

ADO Den Haag heeft maandagmiddag een reactie naar buiten gebracht over de rellen die zondagavond plaatsvonden na de finale van de play-offs tegen Excelsior. In en rond het Cars Jeans Stadion raakten supporters van ADO slaags met de politie en de ME.

ADO Den Haag deelt statement na rellen: 'Het is te gênant voor woorden'
© Pro Shots

'We schamen ons diep voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden. De club wordt (wederom) zwaar in diskrediet gebracht door een grote groep raddraaiers die zich niet kunnen gedragen', bericht de club in een statement.

ADO-fans verzamelden zich al tijdens de wedstrijd bij de reclameboarding langs het veld en arbiter Danny Makkelie verzocht hen via ADO meerdere keren om terug naar hun zitplaats te gaan omdat anders het duel niet kon worden voortgezet. Uiteindelijk liep het na de strafschoppenserie alsnog uit op een pitch invasion, waarbij de spelers van Excelsior naar binnen werden gestuurd en ADO-fans de confrontatie zochten met de supporters van Excelsior in het uitvak. Zij werden bekogeld met onder andere vuurwerk.

Zware straffen
Buiten het stadion zochten ADO-supporters de confrontatie met de politie en de ME, waarbij meerdere agenten verwondingen opliepen. 'Wij bieden de supporters die zich niet veilig gevoeld hebben in en om het stadion, en met name de supporters, spelers en staf van Excelsior, onze welgemeende excuses aan. Het is te gênant voor woorden.'

ADO Den Haag verklaart in samenspraak met alle betrokken instanties er alles aan te gaan doen om de betrokken 'raddraaiers' verantwoordelijk te stellen voor de veroorzaakte schade en zwaar te bestraffen. De club uit Den Haag geeft aan dat langdurige stadionverboden deel gaan uitmaken van de maatregelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.