ADO Den Haag beste club van Nederland sinds sluiten transfermarkt

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Speelronde acht wordt zondag afgesloten door ADO Den Haag en Excelsior.

ADO Den Haag beste club van Nederland sinds sluiten transfermarkt
 
Speelronde8
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterSerdar Gözübüyük

• Dankzij een zeer sterke serie in september ging ADO Den Haag als nummer negen de interlandperiode in. De club uit de Hofstad bezit tien punten, drie meer dan opponent Excelsior.

• ADO Den Haag - Excelsior is toe aan de vijftiende Eredivisie-editie. De residentieclub won tot nu toe de helft van de duels en ging slechts eenmaal onderuit. Zes keer sloten ADO Den Haag en Excelsior af op een remise.

• Drie van de zes goals die ADO Den Haag dit seizoen fabriceerde, vielen in het laatste kwartier. Geen enkele andere Eredivisie-club komt aan dit percentage van vijftig.

• Lex Immers ging tegen alle huidige Eredivisie-teams minimaal eenmaal onderuit, op Excelsior na. In zijn vijf ontmoetingen met de Kralingers stapte de ADO Den Haag-icoon vier keer als winnaar van het veld en eenmaal werd het gelijk.

• Op een fictieve ranglijst sinds het sluiten van de transfermarkt bezet ADO Den Haag de eerste plaats, met tien punten uit vier duels. Voorafgaand aan dit weekeinde had het team van Fons Groenendijk één punt meer dan PSV en SC Heerenveen in deze periode.

• Excelsior koestert in uitwedstrijden nog een ongeslagen status. Deze jaargang veroverden slechts vier equipes meer punten op vreemde bodem, waarvan er drie ook nog eens meer uitwedstrijden afwerkten dan de Kralingers.

• Tijdens de laatste acht uitduels in de competitie was Excelsior trefzeker. Slechts één keer zette de club uit Rotterdam in dit opzicht een betere reeks neer in de Eredivisie. In 1980 bepaalde Excelsior het clubrecord op negen achtereenvolgende uitwedstrijden met minimaal één goal.

De laatste 5 Eredivisie-edities van ADO Den Haag - Excelsior:

SeizoenUitslag
2010/112-1
2011/121-1
2014/152-2
2015/163-3
2016/174-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.