ADO betaalt recordvergoeding aan commissarissen

Reacties

ADO Den Haag heeft vorig seizoen een recordbedrag van 133 duizend euro betaald aan de raad van commissarissen. Niet eerder betaalde een Eredivisieclub zoveel aan een rvc.

ADO betaalt recordvergoeding aan commissarissen

Bij Ajax, Feyenoord en PSV ontvangen de commissarissen geen vergoeding. ADO, dat vorige maand een verlies van 3,2 miljoen euro presenteerde, keert ook meer uit aan vergadervergoedingen dan de KNVB. Bij de bond kregen de commissarissen vorig seizoen 59 duizend euro.

Opvallend is eveneens dat ADO een jaar eerder net als de topclubs nog niks betaalde. 'Het was zoals jullie weten een bijzonder jaar, met de interventie van De Ondernemingskamer', reageert directeur Mattijs Manders (foto).

Vorig seizoen ruziede de clubleiding met de Chinese eigenaar en als oplossing liet De Ondernemingskamer een nieuwe rvc-voorzitter van buitenaf aanrukken. Ben Knüppe was zijn naam. Is deze Knüppe dan ook de grote winnaar of zijn er meer commissarissen betaald? Manders: 'Vanuit het privacyreglement kan en mag ik niks zeggen over een eventuele verdeling.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.