ADO beleeft na lange tijd weer eens Haags Kwartiertje

De supporters van ADO Den Haag sporen hun elftal al jaren aan tot een Haags Kwartiertje te komen, een overrompeling van de tegenstander in de slotfase van de wedstrijd. Daar kwam dit seizoen, tot aan de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (2-1 zege), nog weinig van terecht.

Afgelopen zondag won ADO eindelijk weer eens na dertien duels zonder zege. Nadat SC Heerenveen in de eerste helft via Gerald Sibon op voorsprong was gekomen, boog ADO in het laatste kwartier de achterstand om in een overwinning. Wesley Verhoek en Bogdan Milic troffen doel in respectievelijk de 78ste en de 80ste minuut.

Tot aan de twintigste speelronde was ADO Den Haag de enige ploeg in de Eredivisie die nog niet scoorde in het laatste kwartier van een wedstrijd. De Hagenaars moesten wel al tien treffers toestaan in de slotfase. Het Haag Kwartiertje had dus een verlammende werking op het team van trainer Raymond Atteveld.

Dat de negatieve spiraal juist doorbroken werd tegen
SC Heerenveen was geen toeval. De Friese ploeg moest, inclusief de twee goals tegen ADO, liefst elf goals incasseren tijdens het laatste kwartier van een wedstrijd in de Eredivisie.

De laatste keer dat ADO in het Haags Kwartiertje had gescoord was tijdens de 32ste speelronde van vorig seizoen tegen Feyenoord. Richard Knopper trof toen in de 81ste minuut doel uit een vrije trap. Het betekende een 2-2 tussenstand. Desondanks verloor ADO de wedstrijd doordat Roy Makaay een minuut na de gelijkmaker voor 2-3 zorgde.

Club Goals voor 75-90 Goals tegen 75-90